Giano House

Giano House

Apartment refurbishment
Bologna, Italy

In short

A narrow apartment on a seventieth century building in downtown Bologna has been refurbished taking advantage from its double facing. 
On one side it overlooks a lively and messy road of the University borough, on the other it benefits from the peaceful atmosphere of the vast Conservatory’s inner garden.
This dualism drives the simple but powerful concept of the refurbishment project. On the street side the living zone appears as an elegant but informal hospitality space breathing the joyous chaos of the urban scene, on the other side the bedroom is a more introspective and intimate environment contemplating the calmer view of the green court. Between the two, a massive service block absorbs in its carved volume the entrance, the guest toilet and the kitchen.

Image gallery
1/14
Image gallery

Explore related projects

VD Penthouse

Apartment refurbishment
Bologna, Italy

CM House

Apartment refurbishment
Bologna, Italy